به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت دفاع یونان مدعی شد که تحریات نیروی هوایی ترکیه در روز دوشنبه با پرواز هواپیماهای جنگنده این کشور بر فراز جزایر دریای اژه ادامه یافت.
به گفته وزارت دفاع یونان، دو فروند جنگنده «اف-۱۶» ترکیه حدود ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی بر فراز جزایر « کینارو» و «ماورالرو» و کندلیوسا در ارتفاعهای ۲۳ و ۲۷ هزار پایی پرواز کردند.
این وزارتخانه در بیانیه خود افزود که با اقدام به موقع جنگندههای یونانی، جتهای نیروی هوایی ترکیه منطقه را ترک کردند.
یونان و ترکیه دو کشور همسایه همواره همدیگر را به نقض حریم هوایی و دریایی متهم میکنند. ترکیه در ماههای اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، نزدیک سواحل ترکیه و در بسیاری از موارد از ساحل قابل مشاهده است، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر اکیدا ممنوع است.
این دو کشور در حیطه نظامی نیز به شدن باهم رقابت دارند. یونان به تازگی ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم و همچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است. یونان همچنین نامهای را برای خرید یک اسکادران از جنگندههای «اف-۳۵» در ماه ژوئن به ایالات متحده ارسال کرد.
«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه اخیرا با بیان مجدد درخواست آنکارا مبنی بر غیرنظامی کردن جزایر مورد اختلاف در شرق دریای اژه تهدید کرد که در صورت عدم رعایت یونان، اقدام پیشگیرانه انجام خواهد داد. آکار اظهار داشت: «آیا این حق دفاع از خود را ایجاد نمی کند؟ آیا استقرار سلاح جلوی ما تهدیدی برای کشور ما نیست؟»
وی ضمن متهم کردن یونان به «لفاظیهای تهاجمی» علیه آنکارا گفت که افزایش بودجه دفاعی این کشور نشان میدهد که یونان مشکلی با ترکیه دارد./فارس